Om Odijk – Hardlopen in Odijk

Vandaag hardlopen in Odijk: perfecte omstandigheden voor een mooie tijd

Heb jij je al ingeschreven voor Om Odijk 2017? Mocht je dit nog niet gedaan hebben, zorg dan dat je vanmiddag nog een startnummer bemachtigd tijdens de nainschrijving. De weersvoorspelling is ideaal voor lopers: het wordt een lenteachtige dag met een waterig zonnetje en temperaturen tot 13 graden. De korte broek kan weer aan!

Na een geslaagde eerste editie, heeft de organisatie voor de tweede editie een aantal extra verbeteringen doorgevoerd. Zowel voor lopers als voor het publiek moet Om Odijk nog aansprekender worden.

Parcours versneld en gecertificeerd

Met de snelle tijden die tijdens de eerste editie zijn gelopen in het achterhoofd, is door de organisatie hard gewerkt om het parcours nog verder te optimaliseren. Organisator Maarten van Vulpen: “Tijdens de eerste editie zagen we dat de start en finish in de bocht soms tot vervelende situaties leidde. Als loper weet je dat het prettig is om recht op de finish af te kunnen sprinten. Met het aangepaste parcours finisht iedereen in een rechte lijn en kan de laatste 150 meter nog een flinke eindsprint ingezet worden!”

De Atletiekunie heeft zondag 26 februari het aangepaste parcours volledig nagemeten en de ronde is 5.000 meter en 6 centimeter. De exacte lengte van het 10 kilometer parcours is 10.030 meter en 76 centimeter. Vanaf 2017 is het parcours dan ook officieel gecertificeerd door de Atletiekunie.

Veel activiteiten in en rond De Lindenhof

Om Odijk maakt dankbaar gebruik van de voorzieningen van het Sporthuis Bunnik. De Lindenhof en het Dorpshuis zijn de uitvalsbasis voor het evenement. Deelnemers kunnen hier hun startnummer ophalen, omkleden en douchen.

Organisator Amanda van Doorn: “Het evenement vindt gedurende de middag plaats. We kunnen ons goed voorstellen dat lopers na afloop trek hebben en ook voor het publiek is het lekker om even wat te kunnen eten. Net als vorig jaar is Bram’s Pannenkoeken aanwezig met heerlijke pannenkoeken. Tonko van Landrucci uit Werkhoven komt met verse Italiaanse bollen. En voor een lekkere biologische zak friet kun je terecht bij de Dapp Frietfiets, winnaar van de AD Friettest 2015. Voor drankjes kun je terecht in de kantine van het Dorpshuis.”

Om het gehele evenement voor publiek en lopers gezelliger te maken, is er dit jaar voor gekozen om het buitenterrein verder aan te kleden met grote springkussens en een stormbaan voor de jeugd. Er is een kraam met kleine boeketten waarmee supporters hun eigen helden kunnen belonen. Ook de welbekende Om Odijk shirts kunnen aangeschaft worden. Fysio Vandaag is aanwezig voor blessurebehandeling en advies.

Afhalen startnummers en nainschrijving

Je kunt je startnummer ophalen vanaf 13 uur in sporthal De Lindenhof. Hier kun je je ook nainschrijven. Tot vanmiddag!