Om Odijk – Hardlopen in Odijk

Regionale toppers aan de start van Om Odijk

Het startveld voor de tweede editie van Om Odijk bestaat uit een aantal snelle regionale toppers. Ruim een week voor het startschot zal klinken is deelname van de complete top vijf van vorig jaar zeker. Winnaar Lars Cazander komt samen met zijn trainingsmaten Bart Uiterwijk (vorig jaar tweede, afkomstig uit Odijk), Milco Driessen, Jarno van Miltenburg en Guus Reijngoud naar Odijk. Utrechter Ad Sluijter, vorig jaar derde, Dirk Wijnalda, in 2016 winnaar bij de heren boven de 40 jaar, en Vincent Beijk hebben zich ook aangemeld.

De top 5 van 2016 langs de Kromme Rijn – Foto Rene van den Brandt

Laatste voorbereiding voor de Utrecht Marathon

De trainingsgroep van Cazander en Uiterwijk gebruikt Om Odijk als laatste trainingsprikkel richting de Utrecht Marathon. Hier willen ze op de halve marathon voor het podium gaan. Ook Sluijter en Wijnalda zullen in Utrecht deelnemen. Milco Driessen maakt tijdens Om Odijk zijn laatste wedstrijdkilometers voor hij een week later in Nijmegen tijdens de Stevensloop deelneemt aan het Nederlands Kampioenschap halve marathon.

Parcours versneld en gecertificeerd

Met de snelle tijden die tijdens de eerste editie zijn gelopen in het achterhoofd, is door de organisatie hard gewerkt om het parcours nog verder te optimaliseren. Organisator Maarten van Vulpen: “Tijdens de eerste editie zagen we dat de start en finish in de bocht soms tot vervelende situaties leidde. Als loper weet je dat het prettig is om recht op de finish af te kunnen sprinten. Met het aangepaste parcours finisht iedereen in een rechte lijn en kan de laatste 150 meter nog een flinke eindsprint ingezet worden!”

De Atletiekunie heeft zondag 26 februari het aangepaste parcours volledig nagemeten en de ronde is 5000 meter en 8 centimeter. De exacte lengte van het 10 kilometer parcours is 10.030 meter en 76 centimeter. Vanaf 2017 is het parcours dan ook officieel gecertificeerd door de Atletiekunie.