Om Odijk – Hardlopen in Odijk

Geslaagde hardloopclinic met Rob Druppers

Gisteren verzorgde oud-wereldkampioen Rob Druppers een geslaagde hardloopclinic in Odijk. Ruim 40 fanatieke lopers lieten zich niet weerhouden door de laag sneeuw en kwamen zich voorbereiden op Om Odijk.

Na een rustige warming up heeft Rob sterk de nadruk gelegd op loophouding en looptechniek. Vanuit zijn ervaring binnen verschillende sporten combineerde hij oefeningen voor kracht en lenigheid. Vervolgens werden deze oefeningen in de praktijk gebracht op het parcours rondom het gemeentehuis. In een aantal intervallen van 500 meter was het van belang om te letten op loophouding en looptechniek.

Fysiotherapeut Frank Robertz van Fysio Vandaag uit Houten was aanwezig om vragen van sporters te beantwoorden en waar nodig te behandelen. Fysio Vandaag zal ook op 11 maart aanwezig zijn tijdens Om Odijk.

De clinic is vastgelegd door fotograaf René van den Brandt. Dit leverde prachtige plaatjes op in een besneeuwd landschap. Zie het fotoalbum van de clinic met Rob Druppers.

Zaterdag 11 maart wordt de tweede editie van het hardloopevenement Om Odijk georganiseerd. Het evenement bestaat uit een 1 en 2 km kinderloop, 5 en 10 km loop en 1 km duoloop. Heb jij je al ingeschreven?